Werk en privé, een EN-tuinontwerp in Bonheiden

Bij deze woning met kinesistenpraktijk is de uitdaging meteen duidelijk. De lange oprijlaan en een grote parking in grind ogen momenteel eentonig en passen niet bij de mooie verbouwstijl van de woning. Tijd voor een tuinplan!

Twee rijstroken in kassei brengen klanten, bezoekers en bewoners naar de ruime parking. Het gras tussen de rijstroken verzacht de look van de inrit, net als de meerstammige boompjes en lage prairiebeplanting die voorzien zijn langsheen de tocht.

Voordat je de parking oprijdt, rij je onder de leibomen door. De vele nodige parkeerplaatsen dagen me uit om de parkingzone zowel praktisch als groen te maken. Een ruime uitrij-plaats om te draaien met de wagen, kleine boompjes en groene stroken met planten zorgen hiervoor.

De privé-inkom rechts is duidelijk afgescheiden van de praktijk-inkom. De voorziene grote tegels verwelkomen privébezoek al vlak vóór het stijlvolle houten poortje en leiden de bezoekers langs een grote plantenbak op hoogte en lage, groenblijvende bodembedekkers naar de voordeur.

Ook links van de woning worden werk en privé goed gescheiden. Na een buiten-praktijkruimte zorgen de groene haag en poortje voor de overgang naar de privé tuin.

Achteraan de woning enkel ruimte voor ontspanning! Een vroege koffie op het zijterrasje omgeven door groen, een BBQ-feestje op het hoofdterras, een avondje met vrienden in de lounge hoek of een heerlijk ontstress-moment in de hottub … In deze tuin kan het allemaal!

Heb je ook een uitdaging voor mij in je tuin? Laat het me weten!