Van ontwerp tot matenplan

Ontwerpplan van een landelijke tuin.

Een mooie hoeve in een landelijke tuin werd in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verbouwd met een moderne toets. De wens van de eigenaars was dan ook om deze stijl door te trekken in de tuin.

De voorgevel van de authentieke hoeve is mooi bewaard gebleven. De voortuin is dan ook ontworpen met een landelijke stijl. Zachte vormen, een bloemenweide onder de fruitbomen, zwierige zomerbloeiers langsheen de verharding en het graspad.

Achteraan wordt een strak terras in gegoten beton gecombineerd met stapstenen tussen lagere en hogere beplanting. Hier wandel je na aanplant niet meer tussen twee gebouwen maar in een groen laantje.

De vormgeving van de borders zorgt ervoor dat voor- en achtertuin één geheel worden.

Veel mensen vragen me waarom een matenplan nodig is en hoe dat er dan uitziet. Hier zien jullie een voorbeeld van de maten voor deze tuin. Erg belangrijk om de aanleg correct volgens het plan uit te voeren.

Matenplan van een landelijke tuin.

Je ziet hier wat verschillen tussen het eerste ontwerp en het matenplan. Dat is een deel van de EN-service. Na het eerste voorstel mag je als klant laten weten welke delen je goed vindt en waar misschien toch beter iets wordt aangepast. We sturen het plan daarop volgend enkele keren over en weer tot je het als klant helemaal goed vindt. Daarna maak ik het matenplan op en is het plan definitief klaar voor aanleg!

Lees je graag wat meer over mijn werkwijze? Klik dan hier door.