Tuinpuzzel in Wilsele – EN-tuinontwerp

Een natuurlijke, onderhoudsvriendelijke tuin.
Een pad dat het hoogteverschil naar de voordeur opvangt.
Een terras om te genieten van de zon en een zitplaats aan de keuken in de schaduw.
Een moestuin, serre, plaats voor vuilbakken en kippen.
Veel bloemen en grassen.

Veel wensen voor bescheiden oppervlakte.
Het resultaat van dit leuke puzzeltje werd in een 3D voorstelling gegoten en voila het resultaat!

Tuinontwerp 3D voorstelling

tuinontwerp in wilsele

Strakke lijnen in de voortuin sluiten mooi aan bij de moderne woning. Natuurlijk ogende beplanting zal de lijnen verzachten en voor een mooie inkleding zorgen. Links wordt het zicht naar achteren afgeschermd met wat hogere struiken.

 

 

 

 

Tuinontwerp in wilsele.

De wens om het pad naar de voordeur zonder trappen te realiseren, bleek niet mogelijk. Het hoogte verschil is te groot voor de korte afstand. Om toch makkelijk met rollende vuilbakken vooraan te geraken, is gebruik gemaakt van lange traptredes. Het zicht naar de tuin werd afgeschermd door een houten tuinkast die als berging zal dienen.

 

tuinontwerp in wilseleSerre, moestuin, kippenhok en tuinkast zijn hier gecombineerd om plaats te besparen. Zo blijft er voldoende ruimte voor gras en sierplanten.

 

 

 

 

 

 

tuinontwerp in wilsele

Het zonnige terras is ingekleed met plantenbakken voor kruiden en bloemen en een zitbank. Het hout van de gevel wordt herhaald en zorgt zo voor verbinding tussen woning en het tuingedeelte. Het bankje loopt door tot in het gras en verbindt op die manier terras met de rest van de tuin.

 

 

tuinontwerp in wilseleAchteraan worden hogere struiken voorzien om de inkijk naar de buren weg te werken. Struiken die niet gesnoeid moeten worden in plaats van een haag, handig!

 

 

 

 

 

 

tuinontwep in wilseleAan de schaduwkant van de woning zal de deur van de keuken uitkomen op een kleine zitplaats. De hogere struiken aan de straatkant, samen met heuphoge vaste planten langsheen het terras, zorgen voor een gezellige, ingesloten sfeer in het groen.

 

Nog wat andere projecten bekijken? Je vindt ze hier! Ook graag een nieuwe tuin? Laat het me weten!