Tuinkamers met elk een eigen sfeer

 

Overzichtsfoto van tuin met tuinkamers

De woning en het bijgebouw delen deze tuin mooi op. Zo ontstaan bij het ontwerp ook tuinkamers die elk hun eigen sfeertje uitademen.

Vooraan wilden de eigenaars graag een ‘boerenhof’-stijl die mooi bij de hoeve aansluit. Wel met plaats voor 2 à 3 wagens naast de erfdienstbaarheidsweg.  Door de wagens op een karrespoor te parkeren, ontstaat een boerderijsfeer, moeten we minder verharden en kunnen de twee eigen wagens elk apart wegrijden. Een derde, bezoekende, wagen kan er nog vlot bij. De aanwezige boom vormt een mooi centraal punt en de regenput krijgt een charmante bakstenen opbouw ipv een deksel in de grond.

Voortuin met karrespoor in boerenerf stijl

In de tuin aansluitend bij de keuken en de woonkamer komt veel zon. Ideaal dus voor een zwemvijver met zonneterrasje. Een pergola met druiven zal de warmte van de zon op de ramen wat beperken. De schaduw opzoeken voor een relaxte namiddag kan op het overdekte terras of op het gazonnetje voor de boom.

In de achtertuin heerst een heel ander gevoel. De aanwezige bomen worden met nog enkele stevige exemplaren aangevuld. Een koel bostuintje dus in contrast met de warme zone rond de vijver. De kinderen kunnen hier spelen in de schaduw.

Tuinkamers met elk een eigen sfeer, hier bostuin

Helemaal achteraan tot slot, krijgen de kippen en konijnen voldoende loopruimte. Een gezellige plek voor een avondlijk vuurtje en een mooie overgang naar de achterliggende weides met schapen en toekomstige boomgaard.

Ook graag veel sfeer in je tuinkamers? Kijk eens rond voor inspiratie of contacteer me.