Tijd voor een nieuwe achtertuin in Duffel

nieuwe achtertuin in Duffel

Door de voorbije warme zomers ontdekten deze tuineigenaars de nood aan een schaduwplekje in hun zuidgerichte achtertuin.

Om toch ook een zonneplekje te behouden en de lichtinval binnen niet te blokkeren, is in dit ontwerp het terras in twee delen gesplitst. Dakboompjes boven het houten terras worden niet hoog maar zorgen wel voor heerlijke verkoeling op warme dagen.

Een opbouwzwembad verkoelt nog beter maar vraagt vrij veel ruimte in deze tuin. Een mooie integratie in plaats van een plek midden in de gazon is dus nodig. Leibomen op de noordoost kant en een houten klimstructuur als verbinding en doorgang naar het tuinhuis zorgen hiervoor.

Het nieuwe tuinhuis wordt reglementair geplaatst waardoor erachter ruimte ontstaat om afvalbakken te verstoppen. Een handig pad leidt de vuilbakken zo naar de straat. De gevormde appelbomen versieren de houten tuinhuiswand met bloemen en rode appeltjes doorheen de lente en zomer.

De achtertuin wordt afgewerkt met plantvakjes om een mooi geheel te maken. Omgeven door groen en toch veel ruimte voor gezellig tafelen, babbelen, spelen, zwemmen en genieten!

Zelf ook zin in een nieuwe tuin? Ik maak voor jou graag een geheel van al je ideeën!

achtertuin ingericht in één geheel in duffel