Sfeer en gezelligheid, een droomtuin in Bonheiden

Tuin droomtuin Bonheiden

Een tuin waarin geleefd mag worden, met veel kleur en bloemen, gezellige zithoekjes, een moestuin en enkele fruitbomen. Een droomtuin waar ik me wel in kan vinden!

Aan gezellige zitplaatsen hier geen gebrek. Het hoofdterras biedt schaduw in de zomer en wordt ingekleed met fleurige borders. Van hieruit kijk je uit naar de hele tuin tot in het achterliggende bos.

Een extra zonneterras wordt voorzien aan het toekomstige tuinhuis. Een druivelaar overgroeit hier de houten pergola en zorgt samen met de borders voor een gezellige sfeer. Ik zie de sfeerlichtjes hier al hangen.

Een rusthoekje links achteraan kijkt uit naar puur natuur. Een hangende bank aan de pergola, een ligstoel onder de planten, geen huishoudelijke klusjes aan je hoofd…enkel genieten van de rust en het uitzicht.

In de voortuin zijn drie parkeerplaatsen en toegang tot twee garages verwerkt in een zo beperkt mogelijke kassei oprit. De aanwezige volwassen bomen begeleiden je naar de woning. Nieuwe beplanting, hoog en zwierig laag, zal voor een vrolijke noot en groene inkleding zorgen. Enkele wintergroene massieven zorgen voor structuur in de winter.

droomtuin tuin bonheiden

Ook de praktische kant is niet vergeten. Rechts zorgen twee rijstroken in het groen voor toegang naar de achtertuin met machines of aanhangwagen. De zone met technische putten daar wordt ingekleed met verharding voor fietsen- of kliko- berging. Het tuinhuis is zo ontworpen dat er toegang is vanuit de moestuin voor klein materieel en achteraan een ruime doorgang voor grasmachine en groot geschut.

Praktisch, gezellig, mooi, eetbaar, speel-proof… EN-touch klaar!

Volgend jaar ook graag een droomtuin? Laat het me snel weten, de lente-ontwerp-plaatsjes zijn al bijna vol!