Van plan naar praktijk – gazon verwijderen

Hard gewerkt deze week! Het tuinplan van deze klant in Elzestraat werd omgezet naar werkelijkheid. Heel leuk om dat te zien gebeuren!

Tuinwensen

De verharding lag al in deze achtertuin, samen met gazon en nog meer gazon. De wens voor het ontwerp was dan ook om plantvakken vorm te geven en in te vullen met een vrolijke beplanting. Vogels, vlinders en bijen aantrekken, genieten van kleuren en seizoenen, daar zijn we voor gegaan!

Gazon verwijderen

Gazon onderploegen om te laten verteren kan niet vlak voor aanleg (maar is wel een goede optie voor de winter als je wil aanleggen in het voorjaar). Hier werd daarom gekozen om het gras af te plaggen met een graszodesnijder. Vlotjes ontstonden zo strakke plantvakken. Spuit ook thuis je gazon niet stuk, het bodemleven onder het gras gaat mee dood en is moeilijk te herstellen. Als je er op tijd aan begint, heb je nog enkele andere opties, lees hier en hier.

Ploegen, compost onderwerken en klaar voor aanplant! Dat zware werk laat ik over aan aannemer Tim De Belder en zijn kompanen 😉.

Beplantingsplan uitzetten

Plantjes uitzetten volgens het beplantingsplan is dan mijn deel van het werk. Beetje slecht gemikt op de druilerigste voormiddag van de maand maar voilà het resultaat! Mijn schoenen en vooral mijn spieren hebben het geweten 😊.

Ik kijk al uit naar het resultaat deze zomer!