Werkwijze

Ontwerp

Je wil graag een ontwerp van je gehele tuin, je voortuin of een nieuwe plantenborder?

De eerste afspraak is vrijblijvend. Ter voorbereiding van de eerste afspraak zal ik je wat vragen bezorgen om over na te denken. Jouw antwoorden hoor ik graag tijdens onze afspraak en vormen de leidraad voor het gesprek.

We overlopen je wensen, je stijl, je voorkeur voor materialen en beplanting. Handig is als je meteen je plannen van je woning, perceel, ondergrondse leidingen en vaste elementen als bomen en tuinhuis bij de hand neemt.

Na dit gesprek mag je van mij een offerte op maat verwachten. Elke tuin is anders en elke tuinliefhebber heeft andere wensen zodat een offerte enkel kan na een tuinbezoek.

Offerte

De offerte bevat verschillende onderdelen, waaruit jij als klant nog deels vrijblijvend kan kiezen. We bespreken de opties tijdens de eerste afspraak:

  • Ontwerpplan met 3D-voorstelling= vormgeving van je tuin in 3D zodat je je nieuwe tuin goed kan visualiseren gecombineerd met een ontwerpplan waarop aangeduid wordt wat je waar kan terugvinden in je nieuwe tuin. Hoe dit er dan uitziet kan je vinden op de portfolio-pagina.
  • Bodemstaal = analyse van je bodem op basis waarvan ik je correcte informatie kan geven over grondverbetering en bemesting.
  • Beplantingsplan = een plan met aanduiding van de gekozen beplanting. Daarbij ontvang je ook een lijst met de planten en hun kenmerken (bloeitijdstip, hoogte, kleur,…) alsook tips over onderhoud en snoei.
  • Matenplan = het ontwerpplan zonder kleur of details waarop de verschillende afstanden, hoogtes, lichtpunten ed. aangeduid staan voor een makkelijke aanleg. Een voorbeeld kan je hier bekijken.

 

 

 

Aanleg

De aanleg van je tuin is vrij door jou te kiezen:

  • Als je handig bent, kan je heel wat besparen door de aanleg zelf te doen. Ik geef je graag wat tips!
  • Heb je liever de hulp van een professional, dan kan ik je doorverwijzen naar één van mijn partners. Deze kan zorgen voor de verhardingswerken en de grondvoorbereiding voor je beplanting.
  • Een eigen aannemer zoeken kan uiteraard ook.
  • Extra EN-service: Levering en klaarzetten van de planten op de juiste plek na de grondvoorbereidingen, kom ik graag zelf voor je doen. Een beplantingsplan op een correcte manier overzetten naar de reële tuin blijkt niet altijd van een leien dakje te lopen. Bovendien kan ik je de planten bezorgen van kwekerijen waarin ik geloof. Zo zijn we samen zeker van een correcte uitvoering van het beplantingsplan.