Nuttige insecten en aaltjes tegen plagen in de tuin

Roofmijten als nuttige insecten tegen spint aan een komkommerplant. Geloof je niet dat het werkt? Ik kan je verzekeren, het werkt wel!

Ik heb het namelijk getest voor jullie😉.

In de serre kwam er elk jaar spint op de komkommers (lees hier wat spint is).  Geen vergif in onze tuin dus gingen de planten na de oogst van enkele zielige komkommers de grond uit. Nu hangen we preventief nuttige insecten, in dit geval zakjes met roofmijten, uit zodra de planten in de grond staan en al twee jaar geen last meer van spint! Nochtans ideale spint-omstandigheden vorig jaar met de droge zomer.

De regen van de laatste weken is dan weer ideaal voor naaktslakken. Vorig jaar werden in enkele moestuinbakken aaltjes uitgegoten en dankzij deze aaltjes zien we opvallend minder naaktslakken dan anders. Onze aardbeien en sla zijn dit jaar voor ons in plaats van voor de slakken… Heerlijk!

Nuttige insecten en aaltjes zijn geen wondermiddelen ‘voor altijd’. Soms is er jaarlijks herhaling nodig zoals bij de spint of herhaling nodig als de slakken na een tijd weer de overhand nemen. Ook belangrijk is goed na te lezen hoe en wanneer iets te gebruiken is!

Misschien heb je nog last van andere plagen in je tuin?

Ga maar eens kijken op www.biogroei.be . Misschien vind je wel een biologische oplossing voor jouw tuin ook! Met de kortingscode ‘ENONTWERP’ krijg je bovendien 5% korting op je aankoop.

Ik ging eerder al een keer voor een leger van stipjes en ga deze zomer de Waspinator eens testen! Fascinerend 😉!

Nuttige insecten in de tuin.