Natuurlijke tuin in Hoegaarden door EN-ontwerp

Een natuurlijke tuin ontwerpen in Hoegaarden, wat een leuk ontwerpproject! Een uitdaging, dat wel, met het grote hoogteverschil van vooraan tot achteraan in de tuin.

De voordeur bereiken is momenteel een been-breek-onderneming met een steile trap, die recht uit de Ardennen lijkt te komen. Charmant maar jammer genoeg onbruikbaar. De trap tegen de woning, in de andere richting, veiliger afgewerkt… en de voordeur zal terug in gebruik geraken.

trap om makkelijk naar de voordeur te gaan

Ook de oprit is een steile onderneming. De helling kan natuurlijk niet weggenomen worden maar bovenaan wordt wel een vlakke ruimte voorzien voor de garage zodat twee wagens comfortabel kunnen in- en uitgeladen worden. Een houten kantopsluiting samen met struiken voor bloei en herfstkleur beperken het onderhoud in de voortuin.

extra avondterras op hoogte

Langsheen de garage kunnen de bewoners nog tot helemaal achterin de tuin rijden met tractor en aanhangwagen. Om te spelen en te leven is een vlak terrein echter lichtjes handiger 😉. Door in het ontwerp met terrassen te werken, ontstaat er een eetplaats tussen zwierige beplanting, een zitplaats om te relaxen in de schaduw met daarbij een vlak gazonnetje voor spelletjes of een zwembadje. Tot slot bovenaan nog een vlakke zone voor een kleine moestuin met bessenstruiken.

Spelen tussen wat hoger gras en bomen kan achteraan. Een trampoline, speelberg, wilgenhut en stapparcours zal de kindjes hier veel pret bezorgen.

 

Vlakkere zones, natuurlijke tuin, alle deuren vlot bereikbaar… check check check… alle tuinwensen van deze klanten vervuld! Wie kijkt er mee uit naar de aanlegfase? 🙋‍♀️

Ik hoor het graag als je zelf ook een tuin hebt die een opknapbeurt kan gebruiken!