Moestuin ontwerp op grote schaal

moestuin ontwerp overzicht

Een perceel helemaal leeg denken om dan om te vormen tot een groot moestuin ontwerp en een natuurbeleef tuin. Wat een heerlijke en originele opdracht!

Ik neem jullie er graag even mee door!

Bij aankomst rij je de tuin in tussen sierstruiken en een grote kersenboom (na wat groei-geduld 😉). Vooraan kan je je wagen – remorque – werkgerief kwijt in of rond de nieuwe houten berging.

De tractor neemt je mee naar achteren nemen om de veldjes te bewerken: 7 even grote stukken, een handig systeem om aan doorschuivende wisselteelt te doen.

moestuin ontwerp inkom langs pergola met bessen

Bessenstruiken links, klimbessen over een pergola rechts en laagstam fruitboompjes links achteraan. Honger lijden ga je hier niet doen!

De pergolastructuur is achteraan nog eens herhaald als gezellige zithoek in het groen. Omgeven door bomen en bloemrijk grasland kan je hier uitrusten na het moestuinwerk.

Composteerplek uit het zicht, een wadi of kleine vijver voor het aantrekken van nuttige insecten en voilà, laat de overvloed maar komen! Zie je het al voor je?

Heb je ook nood aan een moestuin ontwerp of wil je ook meer beleving in je tuin? Kijk eens rond op de site voor inspiratie of laat het me weten!