Van lapjesdeken tot harmonieuze tuin: het belang van een ontwerp

Allerlei ideeën voor je tuin maar wat zet je waar? Misschien heb je al aannemers gecontacteerd die aanleggen zonder een plan te tekenen? Heb je daardoor geen idee hoe het er gaat uitzien als je een ‘go’ geeft voor de eerste spade?

Een goede start maak je met de eerste stap: een tuinplan.

Zie je niet meteen de meerwaarde? Wat voordelen op een rijtje:

–        Een tuinplan giet al je wensen in een samenhangend geheel. De ontwerper creëert harmonie door verbindingen te maken in het lapjesdeken van je ideeën.

–        In een ontwerp wordt rekening gehouden met dingen waar je zelf niet aan denkt: zichtlijnen, looproutes, samenstelling van de grond, wind en zon, beleving doorheen het hele jaar.

–        Een tuinplan laat je toe in stapjes aan te leggen zonder dubbel werk (en geld). Je weet perfect wat waar zal komen op termijn. Zo hoef je geen fundering te herleggen, planten te verzetten,…

–        EN-ontwerp staat garant voor onafhankelijk advies omdat er geen commercieel belang speelt bij aanleg en materiaalkeuze.

–        Een ontwerper geeft je niet alleen inzicht in verharding, maar heeft ook aandacht voor de beplanting. Zonder voorkennis kan je daar best wat uren en centen verliezen.

Nog wat meer lezen hoe ik er over denk? Klik hier! 

ontwerp zorgt voor harmonie in de tuin