Hybride vijver

Hybride

Voor de meeste mensen zal de link met auto’s snel gelegd zijn. Maar ik leerde de term kennen tijdens m’n studies: de beste eigenschappen van twee planten door kruising samenbrengen in één hybride plant. Klinkt ideaal,  dus bij het horen van die term in de zwemvijverwereld was ik direct geïntrigeerd.

Hybride in de vijverwereld is de combinatie van zuivering door planten en zuivering door een extern oxydatie systeem. Geen grote zand- of glasfilter in je tuinhuis en geen chloor in je ogen.

hybride vijver met helder water

Op de foto het resultaat van die hybride vijver: helder water! Zo helder dat je de laatste trede, de bodem en het (speciaal laten liggen 😉) beetje zand ziet op de foto. Top!

En alleen maar win-win voor mijn tuin!

  • De zuivering gebeurt in eerste stap door de planten: mooi om naar te kijken – win
  • De plantenruimte moet niet zo heel groot zijn, daar hadden we de ruimte niet voor – win
  • De zuivering gebeurt in tweede stap in het tuinhuisje door een UV-lamp en oxydatiesysteem. Niets van chloor of chemische producten – win
  • We krijgen helder water zonder zelf al te veel te moeten doen – win
  • Het water blijft natuurlijk waardoor we allerlei leven aantrekken (libellen, kikker, kevertjes) – win
  • Heerlijk om in te zwemmen en mooi om naar te kijken – win – win

Droom je ook van een zwemvijver in je tuin? Een tuinplan houdt rekening met alle aspecten die van belang zijn voor een goed resultaat (locatie, integratie en technieken in je tuin). Sla deze belangrijke stap dus zeker niet over! Hulp nodig? Laat het me weten 😉