EN-tuinplan in Bonheiden

Als de verhardingen er al liggen en de tuin is in stapjes ontstaan, kan de samenhorigheid van de tuin al eens verdwijnen. De voortuin is met klimop overgroeid. De achtertuin ontbreekt het aan eenheid.

De vraag van de klant was dus om in het tuinplan alles terug wat strakker te maken en in te kleden zonder aan de basis te wijzigen. Omheiningen en verhardingen blijven behouden. Wel op het wensenlijstje is een combinatie van grind en planten in de voortuin, een storende verlichtingspaal camoufleren en werken met herhaling.

De twee meest ingrijpende wijzigingen deel ik graag met jullie! Zoals je ziet op de eerste foto is de voortuin ruim. Door de planten af te wisselen met stroken grind ontstaat een luchtiger beeld. Ook maakt dit het snoeien en wieden makkelijk en toegankelijk. Grotere groepen planten worden herhaald om rust maar ook afwisseling te creëren.

tuinplan met strakke voortuin in Bonheiden

De tweede foto toont de onzichtbaar geworden straatlantaarn 😊. Meerstammige boompjes zullen deze goed verstoppen. De omheining met klimop volgt hier de vorm van de straat. Om het beeld van in de tuin recht te trekken, zijn houten balken voorzien die evenwijdig komen te staan met het terras. De tuin oogt nu rechter zonder de omheining te verplaatsen. Je kijkt bovendien tussen de balken nog steeds op stukjes groen.

Ik zag mezelf daar al een boekje lezen op een warme zomerdag dus zo stond er plots ook een gezellige zitbank 😉.

Zelf een tuinplan nodig? Laat het me weten!

Tuinplan met gezellige zithoek