Eetbare tuin in Borsbeek met zwembad

Een eetbare tuin met zwembad

Een eetbare tuin, niet te veel verharding en massa’s bloemen. Met zo’n vraag ben ik al meteen in m’n nopjes 🤩. De tuin zo dicht mogelijk bij de woning en het terras betrekken, een leuk ingewerkt maar niet té groot biologisch zwembad en de inkijk achteraan afschermen. Met deze tuinwensen ging ik vorige weken aan de slag.

Gevolg… de klant en ikzelf dromen al van tripje door deze aangelegde tuin☺!

Het puzzelen was een leuke job. De serre heeft graag een zuidoost zonnetje. Het zwembad ideaal zuidwest. Kipjes zijn wat weg te houden van de terrassen dus die zitten rond de serre te scharrelen. Een overgroeide bessen-pergola geeft hen schaduw.

terras omgeven door eetbare tuin

Aan het terras een druivelaar tegen de wand van de garage met kruiden aan zijn voet. Vrolijke bloemen aan de andere kant van het pad. Het terras zal zo een leuke oase worden in het groen.

terras in een oase van groen

Lei-appels en frambozen begeleiden je naar de achtertuin. Een avondterrasje aan het zwembad, een stukje gazon voor een spelletje KUBB, het kan hier allemaal.

Alles omringd door een gevarieerde scheiding met de buren. Goed gesloten met wilgenschermen en een haag in de kijkrichting van het avondterras en wat meer openheid met klimplanten in de richting van de moestuin. Enkele kleine bomen achteraan ter afscherming van achterliggende woningen maken het geheel af.

Tuin-puzzelen is plezant 😍🌿💚.

Zelf ook zo een eetbare tuin puzzel voor mij?