De uitdaging aangaan – prairietuin in wording

Een grote, verwilderde voortuin en niet veel tuinwerktijd… een opdracht van formaat dus😊.

Heel fijn om zo’n uitdaging aan te gaan in combinatie met de wens voor mooie borders met grassen en bijen- en vlinderlokkende bloemen. De voortuin krijgt bovendien veel zon, ideaal dus!

Links van de reeds aanwezige inrit komt een prairietuin met beleefpaadjes doorheen de sterke beplanting. Het geheel zal afgedekt worden met een dikke laag lava om uitdrogen van de bodem tegen te gaan en onkruid te onderdrukken. Rechts van de inrit planten we een eetbosje met fruitbomen en bessenstruiken.

In de achtertuin is het hoogteverschil aan het terras opgevangen met houten plantenbakken. Planten zullen sfeer brengen op het terras. Vanop dit terras en vanuit de keuken kijk je uit op een grote uitloop-ren voor de konijnen in ware Planckendael-stijl.

Ontspannen doen ze hier binnenkort heerlijk aan het zwembad. In de schaduw onder de begroeide pergola of op het terras in de zon, voor elk wat wils! Op de heetste zomerdagen zorgt ook het schaduwterrasje voor verkoeling onder de prachtige grote bomen waarmee deze tuin gezegend is.

Wat denken jullie, uitdaging… check?

Zelf graag een nieuwe tuin met veel bloei en beleving of interesse in een prairietuin? Laat het me weten!