Bloei in mei – inspiratie voor je tuin

Is er in je tuin wat weinig bloei in mei? Na de vreugde van de bloesems en de bloembollen een beetje een ‘groen gat’ in je bloeischema?

Een herkenbaar probleem! Vanaf juni start de overvloedige bloei van de meeste vaste planten maar voor bloei in mei moet je een beetje harder puzzelen.

Maak je je eigen beplantingsplan ? Start voor je plantenkeuze dan met het opvullen van de periode voor juni. En vergeet daar mei niet bij! Aanvulling met zomerplanten lukt je altijd nog, de keuze is enorm!

Ik geef je graag al wat inspiratie voor mei-bloei in je eigen tuin!

Links zie je Allium unifolium. Een vrolijke bloembol, aan te planten in het najaar samen met je andere bloembollen. Zaait zich uit dus je krijgt er gratis nieuwe elk jaar!

Midden van de foto’s is Erigeron karvinskianus. Topplantje voor een zonnige en droge plek. Bloei gegarandeerd van mei tot oktober.

Rechts zie je de Allium gecombineerd  met Geranium Ann Folkard. Een laagblijvende plant met lichtgroene bladeren die mooi contrasteren met andere groene planten. Bloemen blijven verschijnen tot in de herfst.

 

 

In onderstaande foto’s kan je m’n favoriete Nepeta bewonderen! Daar schreef ik m’n allereerste blog over lang geleden.

Digitalis purpurea Alba zijn de witte hoge toortsen. Een tweejarige plant dus een beetje laten uitzaaien is nodig. Dit is een giftige plant dus alleen gebruiken als je zeker bent dat niemand van de plantjes eet ;-). Verder wel een topper.

Verder bloeit hier ook in mei Knautia macedonia (rood), Helianthemum (in allerlei kleuren beschikbaar) en onze doornloze braam! Die nu intussen zijn lekkere vruchten aan het vormen is.

 

Vind nog meer planteninspiratie via de tips en inspiratiepagina!