Beplanting en relaxplaatsen in een natuurrijke tuin

Wat op dit moment een vrij lege tuin is met beperkte beplanting, is in de dromen van deze klant al een natuurrijk pareltje met verschillende relaxplaatsen en wat eetbare planten.

Een groot gezin met al wat oudere kinderen vraagt hoekjes voor iedereen om tot rust te komen of ongestoord te kunnen praten met vrienden.

Het overdekte terras dicht bij de woning is alvast een gezellige plekje. Hout geeft het geheel een Scandinavische sfeer. De buitenkeuken is vlakbij en wuivende borderplanten lokken vlinders en bijen. Een lichtstraat in het dak en een raam op het oosten zorgen voor voldoende licht in de aansluitende eetkamer.

Functionele elementen zoals moestuin, tuin- en fietsenberging, zijn geïntegreerd zonder in de weg te staan van de gezelligheid en tuinbeleving.

Het hoekje waar om gevochten gaat worden in deze tuin is ongetwijfeld de uitgebouwde ‘mancave’. Oorspronkelijk het mannenhoekje maar de vrouw des huizes zag dit meteen anders nadat het ontwerp was opgeleverd 😉. De bar aan het huisje, de schaduwrijke pergola, de strandsfeer door de halfverharding in schelpengrid en de kastanjepalen… hier gaat relaxen niet moeilijk zijn!

de mancave als favoriete hoekje voor de mannen en vrouwen des huizes. omgeven door mooie beplanting

Achteraan zijn de klanten gezegend met een stukje dennenbos. Ideaal voor hangmatten en boekenwurmen.

In de voortuin is de verharding al aanwezig. De voordeur verhuist na verbouwingen van rechts naar vooraan. Een paadje integreren zonder haaks te staan op de rest is dus de uitdaging. Onderbrekingen met groen, een boompje naast de nieuwe voordeur en wat bloemrijke beplanting en missie geslaagd denk ik?

Heerlijk om me verder in de voortuin te mogen uitleven met bomen, bomen en bomen, dat kom je niet veel tegen!

Zelf ook nood aan meer variatie, bloemen, kleur en beleving in je tuin? Neem eens een kijkje tussen de andere ontwerpen voor inspiratie of laat het me meteen weten!