3D tuinontwerp met realistische fotorenders

Moestuin en terras in het groen

Een nieuw stapje gezet in de 3D tuinontwerp tekenwereld! Na het uitproberen van enkele render-programma’s (programma’s voor het omzetten van 3D tekeningen in meer waarheidsgetrouwe foto’s) ben ik warm gemaakt voor de mooie, realistische beelden die je kan maken met een renderprogramma.

Wat bijkomende opleiding en prijsafwegingen later neem ik jullie dus trots mee in deze eerste tuin van m’n nieuwe 3D-wereld 😊.

De woning in deze tuin ligt op hoogte tegenover de straat en achtertuin. Een hele uitdaging dus om een vlotte bereikbaarheid te creëren van voordeur en terras.

Lange tredes in de voortuin omgeven door zwierige beplanting  maken de inkom knap om zien maar ook praktisch voor bijvoorbeeld buggy’s. De zithoek vooraan kijkt op deze manier ook uit op de mooie beplanting. Kastanjepalen zorgen voor een beperking van de inkijk naar binnen.

Omgeven door groen, leidt het onderbroken pad langs de woning je naar de garage achteraan, die enkel nog voor fietsen in gebruik is.

Achteraan is veel tuin momenteel ingenomen door een helling met gazon. Onpraktisch voor onderhoud en onbruikbaar in ruimte. In het ontwerp wordt daarom het hoogteverschil opgevangen door keermuren van gevelsteen en azobe. Zo wordt maximaal ruimte gecreëerd voor het terras en speelplek beneden zonder al te veel grondverzet.

De extra wensen voor een zonnige zitplek in het groen, een moestuintje en speelruimte zijn geïntegreerd in de achtertuin.

moestuin in een 3D tuinontwerp

Leuk extraatje aan deze 3D wereld is het spelen met lichtjes🤩. Nog veel te leren hier dus wordt vervolgd!

verlichting in dit 3D tuinontwerp

Veel dank nog aan Peter Wuyts van SketchUp3D.be voor de handige opleidingen en het steeds goed en snelle advies!

Bekijk jij je toekomstige tuin ook eens graag op deze manier? Vraag je 3D tuinontwerp aan via het contactformulier!